Tutje test Iva Natura Black Face Mask

Een paar weken geleden ontving ik van de webshop Way2Natural een e-mail met de vraag of ik eens wat producten van Iva Natura wilde proberen. Het toeval wilde dat ik over dit merk al een aantal lovende recensies had gelezen die mijn nieuwsgierigheid naar dit merk behoorlijk hadden aangewakkerd. In het kader van mijn eeuwige jacht naar anti-aging koos ik voor de Anti-aging Cream – die ik momenteel aan het testen ben – en natuurlijk wilde ik het succesnummer van Iva Natura, het Black Face Mask, ook wel eens aan den lijve ondervinden. Mijn mening over dit zwarte masker deel ik vandaag graag met je.

BlackFaceMask3

Esen, de sympathieke eigenaresse van Way2Natural, stuitte per toeval tijdens haar vakantie in Turkije op het merk Iva Natura, een Europees gecertificeerd biologisch merk dat in Turkije al behoorlijk wat bekendheid genoot en door de populariteit in korte tijd een weg naar het Westen vond en ook een kantoor in Engeland kon openen. Na gebruik van een shampoo en daarna nog wat andere producten van dit merk, was haar goede indruk een feit. Dat, met daarbij opgeteld haar interesse in biologische verzorging, zorgde ervoor dat ze uiteindelijk de stoute schoenen aantrok en het aandurfde om distributeur van Iva Natura te worden in de Benelux.

BlackFaceMask2

Het Black Face Mask is bedoeld om onzuiverheden te verwijderen en je huid te voorzien van een welgemeende boost. Eén van de ingrediënten is kleefkruid, een zeer hardnekkig onkruid dat overal aan blijft plakken. Maar deze wildgroeier is wel one of the good guys; dit onkruid bevat namelijk ook geneeskrachtige eigenschappen, die voor verzachting zorgen bij wondjes, eczeem of schrammen.

BlackFaceMask1

Hieronder de lijst met ingrediënten. Die ik – ik geef het toe – schaamteloos heb gekopieerd en geplakt. Ik bedoel: wat kleefkruid kan, dat kan ik ook:

Aqua, Myrtus communis*, Cetearyl Alcohol**, Olea europaea Fruit Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride**, Citric Acid**, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate**, Potassium Hydroxide**, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Thymus vulgaris*, Ironoxide (CI 77499), Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Sodium Benzoate**, Arbutus Unedo Fruit Extract (AP), Aesculus hippocastanum Extract (AP), Galium aparine (Cleavers) Extract (AP), Licorice Extract (AP), Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **, Fragrance – *Organic Certificated – **Approved For Organic Cosmetic – AP:Anatolian Plant.

BlackFaceMask4

De pot is van een flink formaat, 250 ml maar liefst. Fijn. Ik vind het altijd een zeer prettig idee om ergens veel van te hebben. Vanzelfsprekend geldt dit niet voor kilo’s. Of voor zorgen. Overigens vind ik de pot er zeer goed uit zien. Basic, met een vleugje spa. Dat idee werd alleen maar bevestigd door de geur van het masker, want dat ruikt exact zoals de pot eruit ziet: het ruikt verzorgend, reinigend en een beetje naar grond. Back to basic. Lekker fris, lekker anders, zeg maar.

BlackFaceMask7

Een van de leukste dingen aan dit masker is toch wel de kleur. Of beter gezegd: de pigmentatie. Het masker is namelijk zeer donkergrijs tot zwart en aanbrengen is echt een feestje. Je hele gezicht is ermee bedekt en of je nu 4 of 41 bent: dat is en blijft gewoon leuk.

BlackFaceMask8

Dat dit masker echt dekkend is blijkt wel uit de selfie die ik op Instagram en Facebook postte; één of andere anti-Zwarte-Piet-fundamentalist vond het zelfs nodig om er wat van te zeggen. Kennelijk zijn we in Nederland ook al zo ver dat we zelfs beperkt dienen te worden in de kleur van een verzorgingsmasker. Right.

BlackFaceMask9

Na vijf minuten kan het masker worden afgespoeld met water. En dat is wel even een dingetje om rekening mee te houden, want ruim water is niet genoeg om dit masker van je gezicht te krijgen. Na drie serieuze boenpogingen bij de wasbak keek een blonde mijnwerkster mij in de spiegel aan. Het beste is dan ook om voor het douchen dit masker aan te brengen en het al douchend eraf te spoelen.

BlackFaceMask6

Het resultaat is echt heerlijk, want na het afspoelen voelt je huid reuzeglad, heerlijk zacht en merk je duidelijk dat je huid een goede boost heeft gehad. Met daarna een serum en een nachtcrème kan er helemaal niks meer mis gaan.

Na mijn eigen ervaring met het Black Face Mask van Iva Natura snap ik heel goed dat dit masker bezig is om ongekend populair te worden in beautyland. De altijd in mij aanwezige sceptica kan geen nadelen ontdekken aan dit fijne spulletje. Ook ik ben groot fan!

BlackFaceMask5

Het Black Face Mask is, net als de overige verzorgingsproducten van Iva Natura, te koop bij Way2Natural. Een royale pot met een inhoud van 250 ml kost € 18,49.

Tutje.nl

      01-02-2018 10:26     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.