De Appel van Eva test Iva Natura Massage Peeling

Ik heb iets fijns ontdekt van Iva Natura! Daar ga ik jullie vandaag meer over vertellen. Het overkomt mij wel vaker dat ik een product al wat langer in mijn kast heb staan zonder er iets mee te doen. De massage peeling lag dan ook al een tijdje op mij te wachten. Maar wie bewaart, die heeft wat! Ik ga je vandaag vertellen of de massage peeling het wachten waard was!

Iva Natura massage peeling

Eerst nog even een korte toelichting op Iva Natura:

Iva Natura is een biologisch gecertificeerd merk uit Turkije en is uitgevonden door Levent Kahriman, eigenaar van Laber Kimya, een innovatief Cosmos Organics gecertificeerd laboratorium in Izmir. Levent Kahriman is een innovatief hooggeleerd scheikundig laborant, met een passie voor cosmetica en tevens voorzitter van de vereniging voor cosmetica producenten en onderzoekers in Turkije.

De producten van Iva Natura zijn bereid met essentiële kruiden, plantextracten en oliën die afkomstig zijn uit beschermde ecosystemen ver weg van de bewoonde wereld. Deze natuurlijke flora wordt gevoed volgens de agrarische traditie, die al duizenden jaren uniek is in Anatolië. Sommige planten overleven zelfs -40 graden Celsius waarbij weer anderen kunnen overleven bij + 45 graden Celsius.

Alle 26 producten van Iva Natura zijn biologisch gecertificeerd door ETKO, het certificerende orgaan in Turkije.

Iva Natura massage peeling

Iva Natura massage peeling

Dit is de massagepeeling. Het bevat steenzout uit de zoutgrotten van Tuzluca. Het is rijk aan mineralen, helpt de huid te vernieuwen en verwijdert dode huidcellen.

Ingrediënten:
Olive (Olea europaea) Fruit Oil)*, Petra Salis (Tuzluca rock salt) (AS), Fragrance.

– *Organic Certificated – **Approved For Organic Cosmetic
– AS: Anatolian Salt.
– 79,5% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw

Iva Natura massage peeling

Als je goed kijkt, zie je dat het zout onderin zit. Ik heb het flesje op zijn kant gelegd om het goed op de foto te krijgen.

 

Wat vind ik ervan?

De peeling moet je voor gebruik even schudden. De olie en het zout moeten namelijk nog met elkaar mengen. De eerste keer kreeg ik alleen olie uit het flesje. De tweede keer deed ik het anders. Ik schudde het flesje op zijn kop met mijn hand op de opening en na het mengen goot ik meteen wat op mijn hand. Toen had ik de juiste verhouding te pakken. Olie en genoeg zout. De peeling ruikt heerlijk naar olijfolie. Heel natuurlijk!

Iva Natura Massage peeling

Op deze foto kun je goed zien dat ik de olie en het zout er niet in de juiste verhouding uit kreeg. Meer olie dan zout. Bij de tweede keer stond ik in mijn douche en gebruikte ik de tactiek met de hand op de opening. En dan gaat het prima!

De korrels zout zijn lekker grof dus je kunt er ook wat harder mee scrubben. Dat vind ik heel prettig want als ik scrub dan wil ik echt voelen dat ik wat aan het doen ben. Ik was wel blij dat ik al in de douche stond want op een gegeven moment lag er wel behoorlijk wat zout op de tegels. De olie trok bij mij redelijk snel in doordat ik zo’n droge lichaamshuid heb. Toen het eenmaal was ingetrokken, heb ik de kraan aangezet. Op die manier houdt mijn huid het vocht beter vast.

Iva Natura massage peeling

Deze scrub doet gewoon zijn werk. Hij maakt mijn huid heerlijk zacht. Al met al een heerlijke peeling! Aanrader dus!

De massage peeling van Iva Natura kost €18,49 (150ml).

Scrub jij weleens je huid? En wat vind je van deze massage peeling?

Be happy, be healthy,
Eva

      31-01-2018 00:03     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.